To Euronext NV ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Ελληνικά Χρηματιστήρια (ATHEX), σε μια κίνηση που όπως δηλώνει αποσκοπεί στην ενίσχυση της διεθνούς ανάπτυξης των ελληνικών κεφαλαιαγορών και στην περαιτέρω ενσωμάτωσή τους στη ζώνη του ευρώ, μεταδίδει το bloomberg.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Euronext έχει εισέλθει σε συνομιλίες με το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών για πιθανή προσφορά εξαγοράς έως και του 100% των μετοχών της εταιρείας.
Euronext said it is in talks to buy the Athens stock markets operator, a move it says would help integrate Greek capital markets into the Eurozone and increase their international development https://t.co/dTujSsAl3X
— Bloomberg (@business) July 1, 2025
Η ενδεχόμενη προσφορά θα έχει τη μορφή ανταλλαγής μετοχών, αποτιμώντας το Χρηματιστήριο Αθηνών στα €6,90 ανά μετοχή, ή συνολικά στα €399 εκατομμύρια σε πλήρως απομειωμένη βάση.
«Το ενδιαφέρον της Euronext για το ATHEX αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στο αναπτυξιακό δυναμικό που δημιουργεί η βαθύτερη ενσωμάτωση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Euronext λειτουργεί ήδη χρηματιστήρια σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία και Πορτογαλία.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την πρόταση.
Διαβάστε ακόμη
Πάουελ: Οι δασμοί Τραμπ «πάγωσαν» τις μειώσεις επιτοκίων (pic+tweet)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.