Αγορές

BNP Paribas – Martin Place Securities: Ο χρυσός θα «χτυπήσει» τα $3.500 σε 2 χρόνια

  • newsroom


Την Τρίτη οι τιμές του χρυσού έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της αυξανόμενης έντασης στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας

Η αγορά χρυσού είναι «πολύ δυνατή» και μπορεί να εκτιναχθεί στα 3.500 δολάρια ανά ουγγιά σε μια διετία, εκτιμούν αναλυτές που μίλησαν στο CNBC.

«Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι το πόσο γρήγορα ξεπέρασε τα 1.923 δολάρια που ήταν το προηγούμενο υψηλό. Το άλλο πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπερέβη τα 1.800 δολάρια με παρόμοια ευκολία», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Martin Place Securities, Μπάρι Ντάους. «Αυτό βασικά μου αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή αγορά».

«Προβλέπω ότι θα φτάσει τα 3.500 δολάρια σε δύο χρόνια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι μια σταθεροποίηση είναι πιθανή, ωστόσο η ισχύς του ράλι είναι «πολύ σημαντική».

Από την πλευρά του, ο Γκαρθ Μπρέγκμαν της BNP Paribas Wealth Management προέβλεψε ότι οι τιμές θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν περίπου 2.000 δολάρια, πριν ενισχυθούν ξανά.

«Δεν βλέπουμε βραχυπρόθεσμα καταλύτη για να σταματήσει η άνοδος του χρυσού.
Στην πραγματικότητα, οι παράγοντες που οδήγησαν τον χρυσό σε αυτά τα νέα υψηλά εξακολουθούν να ισχύουν», ανέφερε.

Ο Γιούργκ Κίνερ της Swiss Asia Capital, είναι επίσης αισιόδοξος για το πολύτιμο μέταλλο.

«Αν κοιτάξει κανείς την τεχνική εικόνα, ο χρυσός θα μπορούσε να φθάσει στα 2.834 δολάρια και αυτός θα ήταν ένας αρχικός στόχος που θα μπορούσε να επιτευχθεί γρήγορα.

Εάν ο πυθμένας ήταν 1.050 δολάρια, θα μπορούσε να φθάσει και τα 8.000 δολάρια σε βάθος χρόνου. Όπως είπε, ιστορικά, οι τιμές του χρυσού κινούνται επτά ή οκτώ φορές ψηλότερα από τον πυθμένα τους.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού Δημοσίου είναι σήμερα περίπου 0,61%. και, όπως αναφέρει ο Κίνερ, ο χρυσός προσφέρει σημαντικά υψηλότερες αποδόσεις το επόμενο 12μηνο σε σχέση με τις χαμηλές αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς. «Ο χρυσός, ως εκ τούτου, αρχίζει να φαίνεται πολύ, πολύ ελκυστικός.

Σήμερα η τιμή σποτ του χρυσού κινείται σταθεροποιητικά στα 1.957 δολ/ουγγιά, ενώ την Τρίτη οι τιμές του έφτασαν στα 1.980,57 που αποτελεί υψηλό όλων των εποχών, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και της αυξανόμενης έντασης στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας..

Και τα αμερικανικά futures του χρυσού αυξήθηκαν σήμερα κατά 0,5% στα 1.954,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Απόρρητο Απόρρητο