Αγορές

Χ.Α: Επιφυλακτικά και με νευρικότητα η αύξηση κερδών

  • Χρήστος Λαΐνας


Η αγορά με την δεύτερη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση προς στιγμής βρίσκεται ξανά στην ζώνη μεταξύ των 900 με 910 μονάδων, μιας ζώνης που έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί ως ισχυρή αντίσταση για την συνέχιση της αγοράς σε πιο υψηλά επίπεδα και με τον τραπεζικό κλάδο

Επιφυλακτικά και με νευρικότητα συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,51% και να είναι στις 904,03 μονάδες, με την αγορά να δείχνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα να ανακάμπτει ήπια μετά από αρκετές ημέρες διόρθωσης και επιφυλακτικότητας, αλλά και σοβαρών διεθνών αναταράξεων που πέρασαν και στη Λ. Αθηνών ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Η αγορά με την δεύτερη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση προς στιγμής βρίσκεται ξανά στην ζώνη μεταξύ των 900 με 910 μονάδων, μιας ζώνης που έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί ως ισχυρή αντίσταση για την συνέχιση της αγοράς σε πιο υψηλά επίπεδα και με τον τραπεζικό κλάδο σήμερα σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις να δίνει βοήθειες στην συνέχει του θετικού κλίματος. Άλλωστε μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα πραγματοποιείται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες με τους αγοραστές σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo και ΕΧΑΕ να ακολουθούν με τα long χαρτοφυλάκια να συνεχίζουν από την χτεσινή συνεδρίαση και τα χαμηλά της, να τοποθετούνται σε επιλεγμένους τίτλους της Υψηλής και της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Όσον αφορά την Μεσαία Κεφαλαιοποίηση οι συναλλαγές που βλέπουμε στις δυο τελευταίες ημέρες στην μετοχή της Ιντρακόμ και του Άβαξ παραπέμπουν σε κινήσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων και είσοδο νέων ισχυρών παικτών. Τεχνικά τώρα ο Γενικός Δείκτης έχει δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 919 μονάδων.

Οι επόμενες στηρίξεις στις 877 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 870, 846 – 836 και 828 – 824 μονάδες. Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών και κλεισίματος υψηλότερα των 919, οι επόμενες αντιστάσεις στις 950 μονάδες και 1013 μονάδες. Αντίστοιχα και  στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενεργοποιήθηκε ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 2230 μονάδων. Οι επόμενες στηρίξεις στις 2135 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2106 – 2101 και 2079 – 2070 μονάδες.

Πάντα πρώτο ζητούμενο, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, είναι το κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων (gap), προκειμένου να ανοιχτεί δρόμος προς τις 2366 μονάδες. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η Aegean με 2,78% και η ΕΥΔΑΠ με 2,61% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη με τα Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάνα, ΟΤΕ και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται η Alpha Bank, Φουρλής, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης, Jumbo, Εθνική, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινείται η Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ.

Διαβάστε ακόμη:

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική σεζόν

Süddeutsche Zeitung: Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές στην Ελλάδα και άλλες χώρες
«Κούρεμα» ενοικίων: Λήγει η προθεσμία για τις μισθώσεις Μαρτίου – Έρχονται οι αποζημιώσεις Απρίλιου