Αγορές

Χ.Α: Προσπάθεια θετικής αντίδρασης για να κρατήσει τις 900 μονάδες

  • Χρήστος Λαΐνας


Όσον αφορά συνολικά την αγορά, τα θετικά νέα συνεχίζουν να έρχονται από την μεριά της οικονομίας με την Alpha Bank σήμερα να επισημαίνει ότι η ισχυρή ανάκαμψη του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Θετικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,48% και να βρίσκεται στις 903,95 μονάδες και με τους επενδυτές εκμεταλλευόμενοι το θετικό ξεκίνημα των Ευρωπαϊκών αγορών να οδηγούν την αγορά άνω των 900 μονάδων. Σκοπός τους είναι η διακοπή του πτωτικούσερί των συνεδριάσεων του Σεπτέμβρη που έχουν οδηγήσει την αγορά να σημειώνει μέχρι σήμερα μηνιαίες απώλειες κοντά στο 3%. Αν και ο Τραπεζικός κλάδος αποτελεί τον οδηγό της αγοράς. Η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης της Coca Cola έχει επηρεάσει αρνητικά την αγορά, καθώς είναι ο τίτλος με τη δεύτερη (πλέον) μεγαλύτερη στάθμιση.

Μάλιστα, μετά το χθεσινό -3%, το οποίο επίσης επηρέασε το Χρηματιστήριο, σήμερα συνεχίζει με -2,49%, έχοντας για τα δεδομένα της υψηλό όγκο, αν και για τα δεδομένα της αγοράς αυτός παραμένει περιορισμένος. Αυτή η πτώση είναι φυσιολογικό να επηρεάζει όλη την αγορά μιας και κρατά τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 900 μονάδες, χωρίς να του δίνει τις απαραίτητες ανάσες ώστε να κατευθυνθεί πιο ψηλά και να κλείσει την εβδομάδα με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες.

Όσον αφορά συνολικά την αγορά, τα θετικά νέα συνεχίζουν να έρχονται από την μεριά της οικονομίας με την Alpha Bank σήμερα να επισημαίνει ότι η ισχυρή ανάκαμψη του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αυτό αφενός επιβεβαιώνει την ταχύτερη του αναμενομένου αποκατάσταση των απωλειών στην οικονομική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας και αφετέρου ενισχύει τα αναπτυξιακά εργαλεία που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς δημιουργείται σημαντικός δημοσιονομικός χώρος για τον εξορθολογισμό της φορολογικής πολιτικής.

Τεχνικά για τον Γενικό Δείκτη παραμένουν οι πρώτες αντιστάσεις στις 905 – 909 (gap), 930, 949 – 950 και 1013 μονάδες. Χάθηκε η πρώτη στήριξη στις στις 903 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και αν χαθεί και η αμέσως επόμενη στις 895, τα περιθώρια διόρθωσης εξαντλούνται στις 884 και 878 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η πρώτη αντίσταση στις 2234 και η αμέσως επόμενη στις 2240. Κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων, μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 2300 μονάδες.

Οι στηρίξεις στις 2164 – 2154, 2121 και 2100 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,26% και βρίσκεται στις 2.168,39 μονάδες τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Πειραιώς με 2,55% και 2,17% αντίστοιχα σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Λάμδα, Εθνική, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Eurobank, Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα. Σε αρνητικό έδαφος εκτός της Coca Cola, o Σαράντης, Aegean, Τιτάνας, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Γιώργος και Αντώνης Γλου: Βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους στην Καστέλα (pics)

Eurogroup: Η κούρσα για το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης συνεχίζεται

Τέλος οι μάσκες στη Δανία – Πώς η χώρα κατάφερε να επιστρέψει στην κανονικότητα