Αγορές

ΧΑ: Κέρδη 1,08% κόντρα στο ρεύμα και στην πτώση στην Ευρώπη

  • newsroom


Ο τραπεζικός δείκτης ήταν αυτός που προπορεύθηκε κλείνοντας με άνοδο 3,81%, με τη μετοχή της Εθνικής να καταγράφει κέρδη 5,29%

Με ώθηση από τις μετοχές των τραπεζών και τον τραπεζικό δείκτη το Χρηματιστήριο Αθηνών διατήρησε τη θετική αύρα από τη συνεδρίαση της Δευτέρας και έκλεισε ενισχυμένο κατά 1,08% στις 643,98 μονάδες. Ο τζίρος για άλλη μία ημέρα ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία των επενδυτών εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών, διαμορφούμενος στα 35,76 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παρέμειναν οι εξελίξεις αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι στις 24 και 25 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα έως τώρα πεπραγμένα της τουρκικής πλευράς.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα έδειξε χαρακτήρα πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, καθώς στην Ευρώπη και στα κυριότερα χρηματιστήρια επικρατούσε αρνητικό κλίμα, έως τη λήξη της συνεδρίασης στην Αθήνα.

Ο τραπεζικός δείκτης ήταν αυτός που προπορεύθηκε κλείνοντας με άνοδο 3,81%, με τη μετοχή της Εθνικής να καταγράφει κέρδη 5,29%, της Alpha Bank να ακολουθεί από κοντινή απόσταση ενισχυμένη κατά 5,14%, την Πειραιώς να προσθέτει 4,44% και μοναδική εξαίρεση τη μετοχή της Eurobank η οποία παρουσίασε πιο ήπια κέρδη της τάξεως του 1,45%.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές αυτές που ξεχώρισαν ήταν της Aegean και της Motor Oil, κλείνοντας υψηλότερα κατά 5,71% και 4,24%.