Θετικά έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη στις 766,82 μονάδες με +0,97% με μια “ιδανική” συνεδρίαση στην οποία μετά από πολύ καιρό δεν ήταν πρωταγωνιστής ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών αλλά υπόλοιπες μετοχές κυρίως από τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης οι οποίες σήμερα πήραν την σκυτάλη από τις τράπεζες και οδήγησαν τον δείκτη να κλείσει πιο ψηλά. Και λέμε “ιδανική” συνεδρίαση μιας και οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο απορροφήθηκαν εύκολα χωρίς να πιεστούν, ακόμη και στα χαμηλά ημέρας στις 436,34 μονάδες, κλείνοντας τελικά στις 445,44 μονάδες οριακά θετικός στο 0,03% ενώ ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι και τις 752,81 μονάδες χωρίς να απειλείται η εβδομαδιαία ανοδική τάση με την αγορά να παραμένει long και στους δυο δείκτες.

Η βελτίωση της ρευστότητας μέσω της ανόδου του τζίρου, τον απεγκλωβισμό χαρτοφυλακίων που ήταν επενδυμένα από τον Μάρτιο και οι εισροές νέων κεφαλαίων από χαρτοφυλάκια που μέχρι τώρα απείχαν για χρόνια από την αγορά κάνει πιο εύκολο οι ρευστοποιήσεις που εκδηλώνονται να απορροφούνται και να επανατοποθετούνται στις εισηγμένες μιας και κανείς τώρα δεν θέλει να είναι εκτός της αγοράς αυτή τη στιγμή.

Οι επενδυτές πιο αισιόδοξοι πια ότι στο 2021 θα έχουμε πιο γρήγορη και ευρεία οικονομική ανάκαμψη λόγω και της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ που τροφοδοτεί το ράλι και στους Ελληνικούς κρατικούς τίτλους χτίζουν καθημερινά θέσεις βάζοντας πλάτη σε όποια κατοχύρωση κερδών. Απτό παράδειγμα η σημερινή συμπεριφορά της Jumbo, η οποία με την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκέμβρη θα έχει κλειστά τα καταστήματα της πολύ περισσότερο από ότι περίμενε η αγορά, παρά την σημερινή αποκοπή του μερίσματος κατά 0,38€ έκλεισε τελικά στα 15,05€ (χτεσινό κλείσιμο 15,08€) σημειώνοντας πτώση -0,20% παίρνοντας στην ουσία πίσω όλη την αποκοπή του μερίσματος.

Στο ταμπλό τώρα ο ΟΠΑΠ έκλεισε με κέρδη +5,84%, η ΔΕΗ και η Βιοχάλκο ακολούθησαν με +4,58% και +3,08% και η ΕΧΑΕ με +2,97%.
Ανοδικά έκλεισαν ο ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, ΟΤΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος με άνω του 1% και ακολούθησαν Τιτάνας, Aegean, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.
Σε αρνητικό έδαφος ο Ελλάκτωρ με -3,73% μετά τις εξελίξεις στον όμιλο με το Ολλανδικό fund Reggeborgh και ακολούθησαν Φουρλής, Τέρνα Ενεργιακή και Ελληνικά Πετρέλαια με άνω του -1%. Αμετάβλητες οι Eurobank, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Ο τζίρος ανήλθε στα 86,2 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 43,4 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,3 εκατομμύρια τεμάχια.