Οριακά αρνητικό το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας να είναι στις 901,42 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,02% και ακολουθώντας τα μεικτά πρόσημα των ευρωπαϊκών αγορών.

Η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται να είναι μάλλον μια επανάληψη των τελευταίων συνεδριάσεων στις οποίες κυριαρχεί η μεγάλη μεταβλητότητα, ο χαμηλός τζίρος και ο εγκλωβισμός της αγοράς στην ζώνη των 880 με 900 μονάδων μιας και λείπει ο καταλύτης που θα οδηγήσει την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα.

Άλλωστε παρά τα θετικά νέα που βγήκαν την προηγούμενη εβδομάδα για την Ελληνική οικονομία η οποία επέδειξε εντυπωσιακές αντοχές το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την ύφεση να περιορίζεται σε μόλις 2,3%, μακράν των προβλέψεων με τις οποίες είχε στηριχθεί ο προϋπολογισμός και αφορούσαν σε ύφεση 11,3% ενώ σε τριμηνιαία βάση καταγράφεται ανάπτυξη 4,4%, έναντι του 4ου τριμήνου του 2020 έχουμε τα γκρίζα μηνύματα από την “βαριά Ελληνική Βιομηχανία”, δηλαδή τον Τουρισμό, καθώς οι προσδοκίες να μπει η Ελλάδα στην “πράσινη λίστα” του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα σήμαινε πως όσοι επισκέπτες επέστρεφαν από τη χώρα μας, δεν θα έμπαιναν σε αναγκαστική δεκαήμερη καραντίνα, κάτι που αυτομάτως θα άνοιγε το δρόμο των κρατήσεων, διαψεύστηκαν.

Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά, είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή Τουριστών και εσόδων, για τον ελληνικό τουρισμό, μετά τη Γερμανία.

Τεχνικά υπενθυμίζεται ότι για όσο καιρό παραμένει αλώβητη η ισχυροποιημένη στήριξη στις 850 μονάδες, οι αγοραστές μπορούν να ελπίζουν σε τετραψήφια νούμερα του Γενικού δείκτη, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 908, 915 (ημερήσιο “stop short”) και 950 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 887 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), μπορεί να δώσει πίεση προς τις 873, 850 και 846 – 836 μονάδες.

Το καθοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, παραμένει ο μεγάλος στόχος των αγοραστών, στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2200 και 2216 μονάδες (ημερήσιο “stop short”). Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 2143 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), μπορεί να ενεργοποιήσει πωλητικές δυνάμεις προς τις 2106, 2077 – 2070 και 1974 – 1956 μονάδες, όπου συγκλίνουν οι εκθετικοί ΚΜΟ 200 και 30 εβδομάδων.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες κατά 0,07% και βρίσκεται στις 2.186,47 μονάδες η Τέρνα Ενεργειακή με 1,7% και η Λάμδα με 1,04% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά η ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Τιτάνας, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Ελλάκτωρ και Φουρλής.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες τα ΕΧΑΕ και η Eurobank με 1,29% και 1,1% αντίστοιχα ενώ ακολουθούν ήπια πτωτικά τα Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική Πειραιώς, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος με την Aegean και την Jumbo να είναι αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμα:

WIND: Εντάσσει την τεχνολογία NarrowBand Internet of Things (NB-IoT) στο δίκτυό της

Το νεότευκτο Eco Catania προστέθηκε στον στόλο του Ομίλου Γκριμάλντι

Anonymous VS Μασκ: Είναι ένας ναρκισσιστής που καταστρέφει κόσμο μέσω Twitter (Vid)