search icon

Αγορές

Χρηματιστήριο: Με την Πειραιώς στο +8% «κοιτάζει» ψηλότερα

Τα κρίσιμα επίπεδα αντίστασης για τον τραπεζικό και Γενικό Δείκτη

Συνεχίζει ανοδικά το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,57% και να είναι στις 867,77 μονάδες με την Τράπεζα Πειραιώς και την Aegean μετά από συνεχόμενες αρνητικές συνεδριάσεις να αντιδρούν θετικά και να υπεραποδίδουν.

Αυτή την ώρα η μεν Πειραιώς σημειώνει άνοδο κατά 8,43% η δε Aegean 2,47% σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα. Με την σημερινή συνεδρίαση να είναι η προτελευταία του μήνα και αυτή η εβδομάδα να έχει και την αργία της Παρασκευής λόγω του Πάσχα των καθολικών είναι πιθανό να δούμε τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας το συναλλακτικό ενδιαφέρον να μειώνεται και την αγορά να κάνει ένα πισωγύρισμα στην ανοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυτό που θα χρειαστεί η αγορά είναι σε οποιαδήποτε διόρθωση να κρατήσει τις 830 μονάδες με τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών να χρειάζεται να κρατήσει τις 550 μονάδες ώστε μετά την κατοχύρωση των επιπέδων που βρίσκεται τώρα να κατευθυνθεί προς την επόμενη αντίσταση των 870 μονάδων και τον μεγάλο στόχο των 900 μονάδων.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,41% και είναι στις 2.085,70 μονάδες εκτός της Πειραιώς και της Aegean ακολουθούν ανοδικά ο Τιτάνας με 2,95%, Motor Oil με 1,8%, ΕΥΔΑΠ με 1,46%, ΔΕΗ με 1,455, Μυτιληναίος με 1,4% και Φουρλής με 1,16% ενώ ήπια ανοδικά ακολουθούν ο ΟΛΠ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Βιοχάλκο με 1,73% και ο Σαράντης με 1,01% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η ΕΧΑΕ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Εθνική Τράπεζα με την Λάμδα να είναι αμετάβλητη.

Στην σημερινή συνεδρίαση πέρασε ένα ακόμη πακέτο 1,3 εκατομμύρια μετοχών που διακινήθηκε στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, στην τιμή των 11,20 ευρώ, συνολικής αξίας 14,56 εκατομμύρια ευρώ με το εν λόγω πακέτο να αφορά τις μετοχικές αλλαγές που συνεχίζονται στον όμιλο καθώς το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,25% του συνόλου των μετοχών, ενώ πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 11,20 ευρώ (όπως και τα προηγούμενα), ήτοι με premium 12%.

Διαβάστε ακόμα:

O συναρπαστικός διάπλους της Διώρυγας του Σουέζ μέσα από τα μάτια των ναυτικών

Μπιλ Γκέιτς: Αυτές είναι οι 3 ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό του για να «μετρήσει» την επιτυχία του

Γιάννης Mαρούλης: Το endgame για τον «μετρ των εκπτώσεων»

Exit mobile version