Απώλειες κατέγραψε ο χρυσός την Τετάρτη έπειτα από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, μετά τη σημερινή ανάκαμψη του δολαρίου και ενώ οι επενδυτές ανέμεναν τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 3 – 4 Μαΐου.

Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed σκοπεύουν να προχωρήσουν σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων, η οποία δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, προκειμένου να μπει φρένο στις πληθωριστικές πιέσεις.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι ο χρυσός λειτουργεί αντισταθμιστικά απέναντι στον πληθωρισμό, ωστόσο οι αυξήσεις στα επιτόκια κάνουν το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο ελκυστικό, καθώς συνήθως προκαλούν αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων, που με τη σειρά τους ανταγωνίζονται τον χρυσό προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα.

Στη σημερινή συνεδρίαση το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε στα 1.846,3 δολάρια ανά ουγγιά, με πτώση περίπου 1% ή 19,1 δολαρίων, ενώ το ασήμι Ιουλίου κατέγραψε απώλειες 1%, στα 21,87 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου υποχώρησε 1,1% στα 4,25 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου έπεσε 1,3% στα 929 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου σημείωσε οριακά κέρδη 0,1%, στα 1.989,3 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη

«Μάχη» Ευρώπης – Ασίας για την προμήθεια LNG – Δραματικές προβλέψεις για ελλείψεις ενόψει χειμώνα

H Ελλάδα στο Διάστημα – Πρόγραμμα… made in Greece με πάνω από 200 εκατ. ευρώ

WSJ: Η Saudi Aramco σε συνομιλίες με τη Valvoline για την πιθανότητα εξαγοράς