Αγορές

Εκτοξεύθηκε πάνω από τα 16.000 δολάρια Bitcoin

  • newsroom


Για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2018 ξεπέρασε το φράγμα των 16.000 δολαρίων – Πλήθος εταιρειών «κλείνουν το μάτι» στα κρυπτονομίσματα

Πάνω από τα 16.000 δολάρια εκτοξεύθηκε την Τρίτη η τιμή του Bitcoin, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία.

Όπως αναφέρει το CNBC, το κρυπτονόμισμα ξεπέρασε για λίγο το φράγμα των 16.000 δολαρίων για πρώτη φορά μετά τον Γενάρη του 2018.

Η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 16.019 δολάρια λίγο μετά τις 5 π.μ., σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου CoinDesk. Η τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης βρισκόταν περισσότερο από 1% υψηλότερα, στα 15.773 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin, το πιο γνωστό και πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει υπερδιπλασιάσει την τιμή του φέτος, σηματοδοτώντας ένα εντυπωσιακό άλμα που θυμίζει το τεράστιο ράλι του στα τέλη του 2017. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το bitcoin άγγιξε τα 20.000 δολ.

Ωστόσο, ο λόγος που πυροδότησε την εκρηκτική άνοδο δεν έγινε αμέσως ξεκάθαρος. Εκτιμητές επισημαίνουν ότι η άνοδος προκύπτει από την όλο και πιο ευνοϊκή στάση που υιοθετούν οι εταιρείες απέναντι στο κρυπτονόμισμα.

Ο ρόλος των PayPal και Square

Τον προηγούμενο μήνα, η PayPal, ο «γίγαντας» της fintech ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν bitcoin, ether και άλλα κρυπτονομίσματα.

Στις αρχές του 2021, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει στους πελάτες της να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα προκειμένου να πραγματοποιούν αγορές στο δίκτυό της, το οποίο αριθμεί 12 εκατομμύρια λιανοπωλητές.

Εν τω μεταξύ, η Square ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αμερικανική εταιρεία fintech, η οποία διευθύνεται από τον επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, προσφέρει από καιρό υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής Cash.

Η πανδημία και τα κρατικά μέτρα στήριξης

Υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι η εκρηκτική άνοδος οφείλεται στο άνευ προηγουμένου κύμα στήριξης από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο που επιδιώκουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Τέτοια μέτρα, λένε, υποβαθμίζουν την αξία του παραστατικού χρήματος, καθιστώντας το bitcoin μια ελκυστική εναλλακτική λύση.