Αγορές

Επιφυλακτικότητα στην Wall Street εν αναμονή Fed και νέου πακέτου στήριξης

  • newsroom


Επεκτείνει έως τα τέλη του 2020 το πρόγραμμα δανεισμού έκτακτης ανάγκης η Fed

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Fed, αποφάσισε να επεκτείνει τα περισσότερα από τα προγράμματα δανεισμού έκτακτης ανάγκης κατά τρεις μήνες, απλώνοντας το δίχτυ προστασίας ως το τέλος του 2020, εν μέσω εικασιών ότι θα δώσει την Τετάρτη σήμα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν κοντά στο μηδέν για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. Την ίδια ώρα στο Κογκρέσο έχει τεθεί σε διαβούλευση ένα ακόμη πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στήριξης ύψους 1 τρισ. δολαρίων. Ωστόσο οι επενδυτές δεν έδειξαν να συγκινούνται από τις σημερινές εξελίξεις και αυτό αποτυπώθηκε στην εικόνα των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα 0,77%, ο S&P 500 απώλεσε 0,65%, με τον Nasdaq να δέχεται πιο έντονες πιέσεις και να οπισθοδωρεί 1,27% και τις μετοχές της «συνομοταξίας των 5» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft), να είναι οι κύριες υπαίτιες για το τράβηγμα του τεχνολογικού δείκτη προς τα πίσω.

Από το πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Mc Donald’s και η 3Μ ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του 2020, γεγονός που στοίχισε στις μετοχές τους, παρουσιάζοντας απώλειες περί του 2%.
Αυτή την ώρα ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το προηγούμενο τρίμηνο μερικές από τις σημαίνουσες εταιρείες της Wall Street, όπως οι Visa, Advanced Micro Devices, eBay, Mondelez International και Starbucks.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι αυτή με τη μεγαλύτερη δράση από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς αργότερα στη διάρκειά της έρχονται ανακοινώσεις από Amazon και Apple.