Αγορές

Ευρωαγορές: Επιφυλακτικότητα μετά το χθεσινό ιστορικό ρεκόρ για τον Stoxx 600

  • newsroom


Τα βλέμματα στρέφονται στα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών, όπως JP Morgan και Goldman Sachs

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινό ιστροικό υψηλό για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 που έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 460,83 μονάδες. Οι αγορές τελούν εν αναμονή των αποτελεσμάτων από αρκετές μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,09% στις 460,43 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου υγείας να υποχωρούν κατά 0,8%, ενώ οι μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών κέρδισαν 0,6%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,20%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,18%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 0,25%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει πτώση 0,63%.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σήμερα στις ΗΠΑ και στα αποτελέσματα β’ τριμήνου των τραπεζών, με την αρχή να κάνουν JPMorgan και Goldman Sachs, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Οι τράπεζες αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν διπλάσια κέρδη αυτό το τρίμηνο, μετά την άνοδο κατά 138% της αύξησης κερδών κατά το α’ τρίμηνο.

Ο S&P 500 αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση κερδών από το δ’ τρίμηνο του 2009.

Εντός της εβδομάδας αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης οι Bank of America, Citigroup, Wells Fargo και Morgan Stanley.

Αύριο και μεθαύριο, στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Κογκρέσου ώστε να δώσει νέα ενημέρωση για την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι που μολύνονται από την παραλλαγή Δέλτα είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο,οι νοσηλείες αυξάνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και κυρίως όπου το ποσοστό εμβολιασμών είναι χαμηλό και όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά του εξαιρετικά κολλητικού στελέχους Δέλτα.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικά Πετρέλαια: Πώς θα είναι το διυλιστήριο του μέλλοντος

Epsilon Net: Μέρισμα 0,047 ευρώ ανά μετοχή στις 20 Ιουλίου

Εcofin: Προς υιοθέτηση τα πρώτα 12 εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας