search icon

Αγορές

Γιατί οι Hermes, Louis Vuitton και Gucci χάνουν σήμερα τουλάχιστον 30 δισ. δολάρια (γράφημα)

Οι εταιρείες luxury υποχωρούν κατά έως 5% στις χρηματιστηριακές αγορές

Βουτιά αξίας 30 δισ. δολαρίων καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών πολυτελείας, οι οποίες διορθώνουν από το φετινό ράλι που τροφοδοτήθηκε από το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς.

Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της Hermes διολισθαίνει κατά έως 5%, ενώ η μετοχή της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton κατρακυλάει κατά 4%. Από την πλευρά της, η μετοχή της Kering, ιδιοκτήτριας της Gucci, υποχωρεί άνω του 2%.

Οι luxury εταιρείες επηρεάζονται δραματικά από το νέο report της Deutsche Bank, η οποία βλέπει σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες. Κι αυτό, δεν αποκλείεται να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις των συγκεκριμένων εταιρειών.

«Ενώ η ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα ήταν ο βασικός λόγος για την ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών, οι επενδυτές είναι πιθανό να καταστούν πιο επιλεκτικοί» εξηγεί η γερμανική επενδυτική τράπεζα.

Και προσθέτει: «Ο τομέας των πολυτελών ειδών εξακολουθεί να έχει πολλούς long επενδυτές, με τις επιδόσεις του κλάδου στις αγορές να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αναμένουμε ότι η μετέπειτα πορεία θα καθοδηγείται περισσότερο από το momentum της κερδοφορίας».

Από τις αρχές του 2023, η μετοχή της Kering εμφανίζει σωρευτική άνοδο κατά 12%, ενώ η μετοχή της LVMH είναι υψηλότερη κατά τουλάχιστον 24%. Την ίδια στιγμή, η Hermes έχει προσθέσει 33%, υπερ-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Europe 600 (+10%).

Διαβάστε ακόμα

Εκλογές 2023: Τι θα πει ο Ανδρουλάκης παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή

Με «σπασμένα» τα φρένα οι τραπεζικές μετοχές – Πώς εξηγείται το διήμερο μετεκλογικό ράλι

Ίδρυμα Αντενάουερ: Oι τρεις λόγοι που συντέλεσαν στην εκλογική επιτυχία Mητσοτάκη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version