«Πολύ ικανοποιημένος» που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε διοικητικές κυρώσεις «σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» δηλώνει ο πρόεδρος της Χαράλαμπος Γκότσης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Επίσης, ο κύριος Γκότσης υποστηρίζει πως ορθά η επιτροπή δεν έθεσε άμεσα σε αναστολή τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie και ότι η όποια καθυστέρηση της καταλογίζεται δεν υφίσταται, καθώς η διαδικασία κινήθηκε εντός των προθεσμιών. Επιπλέον, αναφέρει πως δεν είναι δουλειά της επιτροπής να προλαβαίνει τέτοια φαινόμενα και αποδίδει την τελική ευθύνη στον ορκωτό λογιστή.
«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πραγματοποιεί πρωτογενή έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων», σημειώνει. «Η τελική ευθύνη βαρύνει τον ορκωτό, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχεται από την ΕΛΤΕ».
Τέλος, ο κ. Γκότσης τονίζει πως πέραν των διοικητικών κυρώσεων κατά της FF Group, η Επιτροπή έχει υποβάλει και τρεις μηνυτήριες αναφορές.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.