Αγορές

Η ηλεκτροκίνηση βάζει στην «πρίζα» τη Wall Street

  • newsroom


Πλέον η Vokswagen έχει αξία αγοράς 138,9 δισ. δολάρια, ενώ η Rivian έχει φτάσει στα 143,5 δισ. δολάρια και βρίσκεται πίσω μόνο από την Toyota και την Tesla

Σημαντική άνοδο καταγράφουν στη Wall Street οι μετοχές των εταιρειών start-up που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση, επηρεάζοντας παράλληλα τα δεδομένα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μετοχή της Lucid πλησιάζει τη μετοχή της General Motors έχοντας ξεπεράσει σε αξία αγοράς τη μετοχή της Ford, ενώ η μετοχή της Rivian έχει ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση ακόμη και τη Volkswagen, έχοντας σημειώσει άλμα 111% από τις 10 Νοεμβρίου 2021, ημέρα της δημόσιας εγγραφής της.

Πλέον η Vokswagen έχει αξία αγοράς 138,9 δισ. δολάρια, ενώ η Rivian έχει φτάσει στα 143,5 δισ. δολάρια και βρίσκεται πίσω μόνο από την Toyota και την Tesla, που έχουν αξία κεφαλαιοποίησης 255,5 δισ. δολάρια και 1 τρισ. δολάρια αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη Lucid, η μετοχή της έχει ανέβει τουλάχιστον κατά 80% μετά τη δημόσια εγγραφή της μέσω SPAC, ενώ η κεφαλαιοποίησή της έχει φτάσει πλέον στα 89,9 δισ. δολάρια, λίγο πιο πίσω από τη General Motors, η αξία αγοράς της οποίας βρίσκεται στα 90,9 δισ. δολάρια.

Η έκρηξη στις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση πυροδοτήθηκε από το πακέτο – μαμούθ του 1,2 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε τη Δευτέρα ο Τζο Μπάιντεν με σκοπό τη χρηματοδότηση υποδομών και το οποίο δεσμεύει 7,5 δισ. δολάρια για την κατασκευή 400.000 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις – Όλες οι αλλαγές που φέρνει

UBS: Τι επιφυλάσσει στους επενδυτές το 2022 – Οι προτάσεις της τράπεζας

Επιβραδύνει η οικονομία της Κίνας συμπαρασύροντας τις ναυλαγορές ξηρού φορτίου