Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, την Παρασκευή, με πολλά χρηματιστήρια της περιοχής να παραμένουν κλειστά λόγω της αργίας της Boxing Day.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,47%, με πρωτοστάτες τις μετοχές τεχνολογίας, ενώ ο Topix κέρδισε 0,27%. Μεταξύ των κορυφαίων μετοχών ήταν η τεχνολογική γίγαντας SoftBank, η οποία σημείωσε άνοδο 2,86%, διακόπτοντας μια σειρά τριών συνεδριάσεων με απώλειες. Ο προμηθευτής εξοπλισμού δοκιμών ημιαγωγών Advantest σημείωσε άνοδο 2,65% και ο κατασκευαστής εξοπλισμού τσιπ Lasertec σημείωσε άνοδο 1,57%.

Οι βασικές τιμές καταναλωτή στο Τόκιο αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή (core CPI), ο οποίος εξαιρεί το ευμετάβλητο κόστος των νωπών τροφίμων, παρέμεινε πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενισχύοντας τα επιχειρήματα υπέρ περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,53%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,42%. Η Samsung Electronics, η οποία έχει μεγάλο βάρος στον δείκτη, σημείωσε “άλμα” έως και 5%, ανακτώντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,15% κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Nifty 50 της Ινδίας υποχώρησε κατά 0,12% και ο BSE Sensex κατά 0,13%.

Οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Διαβάστε ακόμη

Ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας: Πώς οι νέοι άνεργοι μπορούν να λάβουν επιχορήγηση

Καλλυντικά χωρίς νερό: Μια νέα αγορά αξίας $25 δισ. λόγω… λειψυδρίας

Ευρώπη και ΗΠΑ παρέδωσαν τα σκήπτρα της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα