Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινοβραδινό ράλι στην Wall Street που πυροδότησε θετική αντίδραση και στις ασιατικές αγορές νωρίτερα σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,31% στις 424,74 μονάδες , με τον κλάδο πρώτων υλών να ενισχύεται κατά 1%. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες σημειώνουν άνοδο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,48%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,29%, ο ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 0,51% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με ήπια πτωση 0.09%.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ισχυρά κέρδη χθες, καθώς οι επενδυτές πόνταραν στα ισχυρά εταιρικά κέρδη εικάζοντας ότι η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει από εδώ και στο εξής.

Αλμα έκαναν οι ασιατικοί δείκτες, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφονται στο χρηματιστήριο του Τόκιο όπου ο Nikkei κέρδισε 1,67%.

Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι κοντά σε συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών και ότι ο αγωγός Nord Stream 1 θα ξαναρχίσει εξαγωγές αερίου σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση της συντήρησής του.

Αύριο Πέμπτη, τα βλέμματα θα στραφούν στην απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, όπου αναμένεται η πρώτη αύξηση μετά απο 11 χρόνια. Παράγοντες πάντως που εμποδίζουν τη μεγάλη άνοδο των δεικτών εξακολουθούν να είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ανησυχίες για τις προμήθειες ενέργειας. Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ο Μάριο Ντράγκι μιλά ενώπιον της Γερουσίας και αναμένεται η ψήφιση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Διαβάστε ακόμη:

Φωτιά στην Πεντέλη: Μέχρι τα Κύθηρα έφτασε ο καπνός – Ανέβηκε η θερμοκρασία κατά 15 βαθμούς

ΕΔΑ Αττικής: Αποκαταστάθηκε η διαρροή φυσικού αερίου στην Παλλήνη

Ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της CPLP Shipping