Η Pinkfong Company Inc., η νοτιοκορεατική εταιρεία πίσω από το διάσημο παιδικό τραγούδι «Baby Shark», τιμολόγησε την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της στο ανώτατο όριο του εύρους, συγκεντρώνοντας 76 δισ. γουόν (53 εκατ. δολάρια).
Η εταιρεία με έδρα τη Σεούλ πούλησε 2 εκατ. μετοχές προς 38.000 γουόν η καθεμία, μετά την αρχική προσφορά σε εύρος 32.000–38.000 γουόν ανά μετοχή, σύμφωνα με ρυθμιστική κατάθεση της Τετάρτης. Η αποτίμηση της εταιρείας φτάνει τα 545 δισ. γουόν, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.
Η συμφωνία καθιστά τον δημιουργό του «Baby Shark», του πιο προβεβλημένου βίντεο στην ιστορία του YouTube (με πάνω από 16 δισ. προβολές), εισηγμένη εταιρεία που θα πρέπει τώρα να πείσει τους επενδυτές ότι είναι κάτι περισσότερο από ένα “one-hit wonder”.
Παρότι η Pinkfong έχει αποκτήσει περίπου 270 εκατ. συνδρομητές στα κανάλια της στο YouTube και έχει επεκταθεί σε παιχνίδια και ζωντανές παραστάσεις, δυσκολεύεται να επαναλάβει την επιτυχία του εμβληματικού της τραγουδιού.
Ο αναλυτής Douglas Kim της Douglas Research Advisory έθεσε τιμή-στόχο 46.369 γουόν, δηλαδή 22% υψηλότερα από την τιμή της IPO, σημειώνοντας ότι η Pinkfong αποτελεί «μία από τις πιο περιζήτητες εταιρείες εξαγοράς στη διεθνή βιομηχανία animation».
Η τιμολόγηση συνέπεσε με πτώση της μετοχής στην Ασία, λόγω ανησυχιών για υπερβολικές αποτιμήσεις.
Η Pinkfong σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της IPO για παγκόσμια επέκταση, επενδύσεις σε 3D περιεχόμενο και τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της. Ο συνιδρυτής Kim Min-seok κατέχει ποσοστό 18,44% πριν την IPO, το οποίο αποτιμάται στα 86,5 δισ. γουόν.
Διαβάστε ακόμη
Η ΕΕ έκλεισε συμφωνία για το κλίμα – Στόχος για μείωση 90% στις εκπομπές ρύπων ως το 2040
M&S: «Βλέπει» επιστροφή στα κέρδη μετά το πλήγμα 101,6 εκατ. λιρών από την κυβερνοεπίθεση
ΑΑΔΕ: 43.000 ανήλικοι έλαβαν αυτόματα ΑΦΜ
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.