Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον κορωνοϊό – Απώλειες 5% στις μετοχές τεχνολογίας

  • newsroom


Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, ενώ τα αμερικανικά futures δίνουν σήμα για πτωτικό άνοιγμα της Wall Street

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Παράλληλα, την ψυχολογία των επενδυτών επηρεάζει και η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,79% στις 359,65 μονάδες, με τις μετοχές τεχνολογίας να κάνουν «βουτιά» 5,1%, ενώ όλοι οι κλάδοι πλην του τομέα υγείας, διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,12%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 2,16%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,74%, o ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,17% και ο ισπανικός IBEX 35 με πτώση 0,34%.

Η αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη συνεχίζει απτόητη τις τελευταίες ημέρες με τη Γαλλία να ανακοινώνει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων την Κυριακή, ενώ στην Ιταλία δόθηκε εντολή να κλείνουν νωρίτερα τα μπαρ και τα γυμναστήρια. Στην Ισπανία δόθηκε εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, πάνω από΄83.000 ξεπερνώντας τα υψηλά του περασμένου Ιουλίου.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, ενώ τα αμερικανικά futures δίνουν σήμα για πτωτικό άνοιγμα της Wall Street.