Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές στη σκιά της έξαρσης του κορωνοϊού

  • newsroom


Οι ευρωαγορές ακολουθούν την τάση των υπόλοιπων αγορών καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται - Τη Δευτέρα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι πάρα πολλές χώρες οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού επηρεάζει το κλίμα μεταξύ των επενδυτών στις διεθνείς αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600  υποχωρεί κατά  1,43% στις 365,21 μονάδες. Οι μετοχές τεχνολογίας χάνουν 2,2%, ενώ όλοι οι δείκτες είναι σε πτώση.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,89%, o γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,61%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 1,64%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,95% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 1,30%.

Οι ευρωαγορές ακολουθούν την τάση των υπόλοιπων αγορών καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται. Τη Δευτέρα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι πάρα πολλές χώρες οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, βλέπουμε τώρα επικίνδυνη έξαρση του Covid-19 και τα νοσοκομεία γεμίζουν ξανά», ανέφερε ο Γενικός Δ/ντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους. «Φαίνεται ότι πολλές χώρες χάνουν όσα κέρδισαν καθώς τα μέτρα για να μειωθούν οι κίνδυνοι δεν εφαρμόζονται και δεν ακολουθούνται».

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν απώλειες, μετά τη δημοσιοποίηση των εμπορικών στοιχείων της Κίνας. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 6,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα τελωνεία της χώρας.

Σήμερα, στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, όπως  Citigroup  και JPMorgan Chase. Τα αμερικανικά futures κινούνται ανοδικά.
Πίσω στην Ευρώπη, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ που έδειξαν ανάπτυξη 1,8% τον Μάιο, μετά την ιστορική συρρίκνωση κατά 20,4% τον Απρίλιο. Πάντως, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ριμπάουντ 5,5%.

Απόρρητο Απόρρητο