Αγορές

Υποτονικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στον αμερικάνικο πληθωρισμό

  • newsroom


Yποτονικές είναι οι κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τη μείωση των μελλοντικών νομισματικών κινήσεών της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κυμαινόταν γύρω από την επίπεδη γραμμή […]

Yποτονικές είναι οι κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με τη μείωση των μελλοντικών νομισματικών κινήσεών της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κυμαινόταν γύρω από την επίπεδη γραμμή στις πρώτες συναλλαγές, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να προσθέτουν 0,5%, ενώ οι βασικοί πόροι έχασαν 1,1%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χρηματιστηριακών δεικτών παρουσίασαν μικρή μεταβολή στις αρχές της προαγοράς την Τρίτη, αφού ο S&P 500 διέκοψε ένα πενθήμερο σερί απωλειών για να κλείσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας σε θετικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον πρότειναν νέες αυξήσεις φόρων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να χρηματοδοτήσουν ένα πακέτο δαπανών ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.

Πίσω στην Ευρώπη, η υπεύθυνη χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιζαμπέλ Σνάμπελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει, εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει το συντομότερο δυνατό το επόμενο έτος, όπως αναμένεται επί του παρόντος.

Οι επιπτώσεις του Brexit συνεχίζουν να φαίνονται όλο και περισσότερο, με τη Βρετανία να απειλεί και πάλι τη Δευτέρα ότι θα αναστείλει μονομερώς το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, βασικό στοιχείο της συμφωνίας αποχώρησης, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υποχωρήσει στις επαναδιαπραγματεύσεις για να εξομαλυνθούν τα προβλήματα εφαρμογής.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η επιστρεπτέα προκαταβολή έγινε… μη επιστρεπτέα έως 80%

Φοροδιαφυγή: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και πάνω από 100.000 ευρώ

Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης: Το σχέδιο για να εξελιχθεί το Υπερταμείο σε «public wealth fund»