Ισχυρές επιδόσεις και για το β’ τρ’ιμηνο «βλέπει» για τον ΟΠΑΠ η JP Morgan, η οποία παραμένει αισιόδοξη θέτοντας σύσταση overweight (υπεραπόδοση) για τη μετοχή.

Διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο στα 20 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να ξεπερνά το 30% από τα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς να ληφθεί υπόψη η πλούσια μερισματική απόδοση.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος κάνει λόγο για μερισματική απόδοση άνω του 10% φέτος, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την απόδοση που προέρχεται από την επαναγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ, με περίπου 50 εκατ. ευρώ να απομένουν για το 2024.

Για το β’ τρίμηνο, η JP Morgan αναμένει ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) θα είναι σύμφωνα με το guidance της εταιρείας για 3% με 5% αύξηση (εκτίμηση της JPM +4,5%), με μια ισχυρή απόδοση στο online casino (εκτίμηση JPM +23%) και το Πάμε Στοίχημα (εκτίμηση της JPM +5,7%), βοηθούμενη από τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του Euro 2024, για να αντισταθμιστεί εν μέρει από κάποια αδυναμία δαπανών σε άλλα παιχνίδια.

Παράλληλα, αναμένει ότι το περιθώριο EBITDA θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 35%, με την κερδοφορία να αναμένεται να είναι περισσότερο σταθμισμένη στο β’ εξάμηνο, δεδομένων των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών κόστους, των χαμηλότερων εξόδων μάρκετινγκ και της ευκολότερης σύγκρισης με πέρυσι.

«Δεν αναμένουμε ουσιαστικές αλλαγές στο GGR (έσοδα προ εισφορών) και τα EBITDA στο guidance της φετινής χρήσης» επισημαίνει η JPM και προσθέτει:

«Οι φετινές προοπτικές είναι έσοδα στα 2,15-2,2 δισ. ευρώ, με την εκτίμησή μας στα 2,193 δισ. ευρώ, τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 750-770 εκατ. ευρώ, με την εκτίμησή μας στα 778 εκατ. ευρώ και το τακτικό μέρισμα αναμένεται να είναι πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή, με την εκτίμηση μας σε 1,55 ευρώ, το οποίο δίνει μερισματική απόδοση 10% και εξαγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη, με περίπου 50 εκατ. ευρώ να απομένουν το 2024».

Διαβάστε ακόμη

Φωτιές και καύσωνας βάζουν φρένο στην παραγωγή των διυλιστηρίων – Με λιγότερα καύσιμα η Ευρώπη (γραφήματα)

Ισπανία: Η κρίση κατοικιών αυξάνει το ποσοστό των αστέγων – Tο 45% που ζει σε ενοίκιο κινδυνεύει με φτώχεια+

Γαλλία: Καμπανάκι Βιλερουά για το έλλειμμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ