Σε αύξηση της διάθεσης μετοχών μέσω placement προχώρησε η Jumbo, φτάνοντας τις 4 εκατ. μετοχές (από 2 εκατ. μετοχές που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός), ήτοι το 3% περίπου των μετοχών, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Τις μετοχές πήραν υφιστάμενοι μεγάλοι μέτοχοι ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ το discount με το οποίο πραγματοποιήθηκε η διάθεση των μετοχών αποτελεί το μέσο όρο 3μηνου της τιμής της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η διάθεση γίνεται μέσω της πλήρως ελεγχόμενης από τον πρόεδρο και βασικό μέτοχο Απόστολο Βακάκη, Tanocerian Maritime, και είναι η 5η φορά που πουλάει μετοχές του. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε σήμερα, 9 Μαΐου, μέσω της Citi.

Η κυπριακή Tanocerian Maritime, η οποία ελέγχεται πλήρως από τον Απόστολο Βακάκη, δραστηριοποιείται κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ διατηρεί συμμετοχές σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως τα ακίνητα. Στη Jumbo 9,99% κατέχει η FMR LLC και 5,0514% η Capital Group Companies Inc.

Τα έσοδα είναι περίπου 110 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης στα €27,20 ανά μετοχή αποτελεί το μέσο όρο του τελευταιούου τριμήνου και αντιπροσωπεύει 9,33% discount από το τελευταίο κλείσιμο στο Χ.Α.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από ένα δυναμικό έτος για τα Jumbo, καθώς το 2023 είδε άλμα κερδοφορίας 21,88% και καθαρά κέρδη 303 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +13,90% σε σύγκριση με το 2022, στα 1.081,39 εκατ. ευρώ.

Τρίτο placement από το 2017 και συνολικά πέμπτο

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2017 ο Απόστολος Βακάκης είχε πουλήσει το 3,5% της εταιρείας στα 14,95 ευρώ ανά μετοχή και είχε εισπράξει 71,19 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την ακριβώς προηγούμενη παραχώρηση μετοχών, ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή είχε αναφέρει: «Πούλησα τις μετοχές μου γιατί έχω δυο κόρες…. Μία που θα παραμείνει στην επιχείρηση και θα την «τρέξει» και άλλη μία που δεν εμπλέκεται με την επιχείρηση, αλλά ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση. Και δεν θέλω να έχουν καμία σύγκρουση…»

Μετά την ολοκλήρωση του placement, το ποσοστό του Απόστολου Βακάκη στη Jumbo έχει διαμορφωθεί από το 26,72% πριν μία 7ετία στο 16,3% σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Θεσσαλονίκη: Τιμή-ρεκόρ για διαμέρισμα με θέα στον Θερμαϊκό, πουλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. ευρώ – Ποιος το αγόρασε

«Ηράκλειον» – «Δελφίς»: Δύο ιστορικά ξενοδοχεία που αναζητούν… «δεύτερη ζωή»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ