Αγορές

Κάτω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός

  • newsroom


Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ τις οδήγησε σε υψηλό ενός έτους, γεγονός που ασκεί πίεση στις τιμές του χρυσού

Δεύτερη ημέρα πτώσης κατέγραψε η τιμή του χρυσού , με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει κάτω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, για πρώτη φορά την τρέχουσα εβδομάδα.

Η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ τις οδήγησε σε υψηλό ενός έτους, “δείγμα ότι η αγορά αγοράζει το σενάριο της ταχείας οικονομικής ανάκαμψης”, γεγονός που ασκεί πίεση στις τιμές του χρυσού, ανέφερε ο Matt Orton, διευθυντής και ειδικός χαρτοφυλακίων στην Carillon Tower Advisers.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε μέσα στην ημέρα να αγγίξει το 1,429%. Οι υψηλές αποδόσεις λειτουργούν γενικά ως αντίβαρο στον χρυσό, που δεν προσφέρει επιτόκιο.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου απώλεσε έτσι 8 δολάρια ή 0,4%, κλείνοντας στα 1.797,90 δολάρια ανά ουγγιά ενώ, το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 17 σεντς ή 0,6%, στα 27,859 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Μαΐου κέρδισε 2,8%, στα 4,2945 δολάρια η λίβρα, στην πέμπτη συναπτή ανοδική συνεδρίαση, πραγματοποιώντας ακόμη ένα ιστορικό υψηλό δεκαετίας.

Η πλατίνα Απριλίου πρόσθεσε 1,5%, στα 1.257,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 3,7%, στα 2.431,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιονομική «βόμβα» πυροδοτούν οι αποδόσεις των ομολόγων

«Τρενάκι του τρόμου» η πορεία του Bitcoin – Τι κρύβεται πίσω από τις ακραίες διακυμάνσεις στην τιμή του

Eπιδότηση για e-shops: Πότε είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη – Τι ισχύει για τις Επιστρεπτέες

Απόρρητο Απόρρητο