search icon

Αγορές

Κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την την Παρασκευή με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το «βλέμμα» τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την την Παρασκευή με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το «βλέμμα» τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κινήθηκε κατά 0,67% υψηλότερα, με σχεδόν όλους τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 7.321 μονάδες, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,82% στις 11.615 μονάδες, ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 1,07% στις 4.916 μονάδες, ο ΙΒΕΧ έκλεισε με κέρδη 1% στις 9.501 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 1,74% στις 19.489 μονάδες.

Οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανίας επίσης κινήθηκαν ανοδικά παρά τις πληροφορίες ότι επίκεινται νέες έρευνες των Αρχών για τον κλάδο. Η μετοχή της Renault έκλεισε με πτώση πάνω από 2% μετά την επιβεβαίωση ότι οι γαλλικές Αρχές ερευνούν την εταιρεία για τις εκπομπές ρύπων. Η μετοχή της Fiat-Chrysler ενισχύθηκε κατά 3,8% μετά την απότομη χθεσινή πτώση.

Οι ιατροφαρμακευτικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον τους ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μετοχές πρώτων υλών κινήθηκαν ανοδικά μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των κινεζικών εξαγωγών τον Δεκέμβριο.
Άνοδο κατέγραψαν και οι τραπεζικές μετοχές. Η Ubi Banca ενισχύθηκε κατά 8% μετά την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου από τους επενδυτές.

Exit mobile version