Άνοδος για τις βρετανικές μετοχές την Πέμπτη, με τα κέρδη των μεταλλευτικών να υπερκεράζουν την πτώση στον τραπεζικό τομέα, καθώς η Ιταλία προσπαθεί να διασώσει την Banca Monte dei Paschi di Siena.
Ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,3% στις 7.063,68 την Πέμπτη ενώ την Τετάρτη έχασε λιγότερο από 0,1% στις 7.041,42 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,21% με τους περισσότερους τομείς να κινούνται πτωτικά.
Οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλά με τους επενδυτές να αναμένουν να μάθουν αν η ιταλική κυβέρνηση να εθνικοποιήσει την Banca Monte dei Paschi di Siena (-7,48%), την πιο παλιά τράπεζα του κόσμου.
Η τράπεζα της οποίας τα χρέη έχουν σημειώσει άνοδο σε δυσθεώρητο επίπεδο ψάχνει για 5 δισ. ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς όμως αποτέλεσμα.
“Τα νέα οδήγησαν και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες σε απώλειες, μεταξύ των οποίων και οι Deutsche Bank, Barclays και Lloyds.
Η Barclays σημείωσε πτώση 0,8%, η Royal Bank of Scotland έχασε 0,2% ενώ η Lloyds υποχώρησε 0,4%. Η HSBC σημείωσε πτώση 0,1%, ενώ η Standard Chartered έχασε 0,5%.
Η μετοχές της Monte dei Paschi, μετά από πολλές διακυμάνσεις, έκλεισαν με πτώση 7,5%.
Στους κερδισμένους του FTSE 100 η μεταλλευτικές Fresnillo +2,84% και Randgold Resources +2,48% ήταν οι μετοχές που ηγήθηκαν των κερδών.
Οι μετοχές στις μεταλλευτικές και σε άλλες πολυεθνικές εταιρείες του FTSE 100 δέχτηκαν ώθηση από την υποχώρηση της λίρας από την στιγμή η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου της από την Ε.Ε..
Η λίρα έκλεισε στα $1,2302 δολάρια από τα 1,2360 δολάρια το βράδυ της Τετάρτης.
“Ο FTSE ανέκαμψε από τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα χάρη στην συνεχιζόμενη πτώση της λίρας”, αναφέρει ο Joshua Mahony, αναλυτής αγοράς στην IG.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.