Με διαφορετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου.
Κέρδη 0,32% για τον Euro Stoxx 600 στις 386 μονάδες, με το σύνολο των κλαδικών δεικτών να κινούνται ανοδικά.
Στο 0,12% η άνοδος για τον DAX 30 στις 12.641 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,05% στις 7.413 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινήθηκε 0,25% υψηλότερα στις 5.235 μονάδες. Σε θετική πορεία και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,93% στις 10.658 και τον ιταλικό FTSE MIB να εμφανίζει κέρδη 0,42% στις 21.521 μονάδες.
Οι μετοχές του τομέα πρώτων υλών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο τις πρώτες ώρες της διαπραγμάτευσης των αγορών. Η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Alstom ανακοίνωσε άνοδο 6% στις πωλήσεις α’ τριμήνου, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος ήταν αυτός που εμφάνισε την καλύτερη πορεία, με τη μετοχή της βρετανικής ΒΤ να ενισχύεται 3,9%. Σημαντικά κέρδη και για τον κλάδο του λιανεμπορίου.
Μεγάλα κέρδη για τη μετοχή της Umicore, μιας πολυεθνικής υλικών τεχνολογίας με έδρα τις Βρυξέλλες. Η εταιρεία πήρε σύσταση”conviction buy” από την ABN Ambro, και η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3,7%. Σημαντικές πιέσεις, με τις απώλειες να φθάνουν στο 1,1%, για τη μετοχή της Daimler μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των ρύπων.
Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Γερμανίας σημείωσε άνοδο 1,5% τον Μάιο σε ετήσια βάση. Άνοδος μόλις 0,8% για τον πληθωρισμό στη Γαλλία.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.