Αγορές

Κέρδη στη Wall Street, μια ανάσα από το υψηλό ρεκόρ του ο S&P 500

  • newsroom


O Nasdaq ενισχύθηκε 2,13%, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές των συνήθων υπόπτων της «συνομοταξίας των 5» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft).

Στο νήμα δεν κατάφερε να καταρρίψει το ιστορικό του ρεκόρ ο S&P 500, φθάνοντας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street μόλις 5 μονάδες χαμηλότερα από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στις 3.393,52 μονάδες το οποίο σημείωσε στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Εντέλει ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίσης του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισε στις 3.380,35 μονάδες, έπειτα από άνοδο 1,40%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,05%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να προσθέτει 2,13%, παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές των συνήθων υπόπτων της «συνομοταξίας των 5» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft).

Η μετοχή της Tesla έκανε άλμα 13,12% και ήταν μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν στον Nasdaq, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε split των μετοχών της 5 προς 1 στην προσπάθειά της να τις καταστήσει πιο προσιτές στους εργαζόμενους και τους επενδυτές.

Με καλύτερες του αναμενομένου ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2020 οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης. Η διακοπή των διμερών συνομιλιών σχετικά με το επόμενο ομοσπονδιακό νομοσχέδιο για τη βοήθεια δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού εισήλθε στην 5η ημέρα και καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Το επόμενο διάστημα οι επενδυτές θα προετοιμασθούν για οποιεσδήποτε κακουχίες προξενηθούν από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.