Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τις ανησυχίες για τα αυξανόμενα κρούσματα

  • newsroom


Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν την ανοδική τάση των άλλων διεθνών αγορών, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και όχι μόνο

Με άνοδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση σειράς αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σηνμείωσε άνοδο 0,8% στο άνοιγμα ενώ πριν από λίγο κατέγραφε άνοδο 0,75%  στις 369,57 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται κατά 1,5% , ενώ όλοι οι μεγάλοι δείκτες βρίσκονται σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,21%, o γερμανικός DAX κερδίζει 1,27%, o γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,97%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 1,10% και o ισπανικός ΙΒΕΧ35 ενισχύεται κατά 1,27%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν την ανοδική τάση των άλλων διεθνών αγορών, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Στη Φλόριντα ανακοινώθηκαν 15.299 νέα κρούσματα την Κυριακή. Πρόκειται για το υψηλότερο νούμερο σε μόνο μια ημέρα, από τότε που η πανδημία χτύπησε στις ΗΠΑ.

Η χώρα ανακοινώνει πάνω από 60.000 νέα κρούσματα καθημερινά εδώ και τρεις ημέρες, με τις συνολικές περιπτώσεις να ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά και η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων με τις μεγάλες τράπεζες και άλλες εταιρείες που ανακοινώνουν τα κέρδη τριμήνου. JPMorgan, Citigroup και Wells Fargo αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο Τρίτη. Η Pepsi θα ανακοινώσει κέρδη σήμερα πριν το άνοιγμα της Wall.

Απόρρητο Απόρρητο