Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η πλειονότητα των ασιατικών μετοχών σημείωσε άνοδο σήμερα Δευτέρα λίγες ώρες πριν από το έκτακτο Eurogroup και την κρίσιμη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προσκόμισε νέα πρόταση μεταρρυθμίσεων στους Ευρωπαίους εταίρους.

Το ευρώ και οι αμερικανικές μετοχές επίσης ενισχύθηκαν καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι αναμένεται να επιτευχθεί συμβιβασμός στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

“Τα futures του S&P άνοιξαν με ενισχυμένες τάσεις… Μέχρι στιγμής ακούμε θετικά σχόλια για τη νέα ελληνική πρόταση, με μια σειρά νέων μέτρων. Ακούσαμε επίσης από γαλλικές πηγές ότι η πρόταση ίσως αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας που θα μπορούν να αποδεχτούν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και την οποία θα μπορούν να συζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής”, ανέφερε σε σημείωμά του, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της IG, Chris Weston.

Στα ασιατικά ταμπλό και στην Ιαπωνία για αρχή, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,3%, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Ιουνίου. Στους top performers ήταν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ η Mitsubishi και η Sumitomo σημείωσαν άνοδο 3,4% και 2,7% αντιστοίχως.

Η Honda Motor βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής μονάδας της εταιρείας ότι ο θάνατος μιας γυναίκας στο Λος Άντζελες τον περασμένο Σεπτέμβρη, συνδέεται με το άνοιγμα ενός αερόσακου Takata, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων που συνδέονται με τους ελαττωματικούς αερόσακους σε οκτώ.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεισαν με άνοδοι 2,2%, ενώ της Takata είχαν πτώση 0,4%.

Στη Νότια Κορέα η άνοδος ήταν της τάξης του 0,4%, σημειώνοντας κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, χάρη στο μεγάλο ράλι των blue chips και των μετοχών που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν ήταν της Samsung και της Hyundai που σημείωσαν άνοδο άνω του 1%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,6%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 6,4% στο χαμηλότερο σημείο του από τις 29 Μαΐου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του σε διάστημα επτά ετών.

Ανοδος και για τον ASX 200 ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Η μετοχή της έκλεισε με άνοδο 1%, ενώ τα κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές κυμάνθηκαν από 0,3% έως 0,7%.

Οι εταιρείες μεταλλευμάτων και ενέργειας με μεικτές τάσεις: Η BHP Billiton έκλεισε με πτώση 0,3% ενώ η Rio Tinto αντέστρεψε την τάση κι ενισχύθηκε 0,5%.