search icon

Αγορές

Με οριακή πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Νέα Υόρκη

Κόπωση λόγω σωρευμένων κερδών

Με οριακή κάμψη έναντι της συνεδρίασης της Δευτέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street,  στον απόηχο της συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού περί μη επιβολής δασμών αλλά και εν όψει της αναμενόμενης μείωσης επιτοκίων από τη FED. Σύμφωνα με τους αναλυτές η οριακή αυτή αρνητική μεταβολή ήταν μια «ανάσα» μετά τα σωρευμένα  ισχυρά κέρδη που αποκόμισαν από την αρχή του Ιουνίου. 

Ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες στις 26.048,51 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, κατά 0,01% πιό κάτω από το κλείσιμο της Δευτέρας στις 7.822,57 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.885,72 μονάδες με οριακή πτώση 0,04%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού κινήθηκαν υψηλότερα για δεύτερο μήνα, και αυξήθηκαν κατά 0,1%, μετά τα κέρδη 0,2% του Απριλίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν 1,8%, μετά την άνοδο κατά 2,2% που είχαν καταγράψει τον Απρίλιο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές θα αυξηθούν 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 1,22%, στα 53,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού παρουσίασε οριακή άνοδο στα 1.330,60  δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,1328  δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έκλεισε κατά περίπου μισή μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,145%.

Exit mobile version