Μεικτή εικόνα επικράτησε στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα τελευταία σχόλια από τον πρόεδρο της αμερικανικής Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Οι μετοχές της Αυστραλίας ηγούνται της ανόδου μεταξύ των μεγαλύτερων αγορών της περιοχής, με τον S&P/ASX 200 να κάνει άλμα 2,18%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι μετοχές κινήθηκαν επίσης ανοδικά. Ο Shanghai composite κινήθηκε οριακά υψηλότερα κατά 0,01% ενώ ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 0,366%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης  Hang Seng σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,09%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε μικρή άνοδο 0,03%, μετά τις χθεσινές απώλειες κατά 2%.

Οι μετοχές στην Ιαπωνία σημείωσαν απώλειες, αφού ο Nikkei επέστρεψε με πτώση μετά τις αργίες της Δευτέρας και της Τρίτης. Συγκεκριμένα, ο Nikkei έχασε 0,06%. Ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 0,44%.

Συνολικά, ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,17%.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει και άλλα χρήματα για τη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι «η οικονομία θα ανακάμψει πλήρως από αυτή την δύσκολη περίοδο» και σημείωσε ότι η Fed θα κάνει στηρίξει την οικονομία με τα εργαλεία της, «για όσο χρειαστεί». Σημείωσε επίσης ότι «πολλοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν σημαντική βελτίωση», αν και ο δρόμος είναι στρωμένος με μεγάλη αβεβαιότητα.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα  για τη μείωση της εξάπλωσης του ιού, καλώντας τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι τους όπου είναι εφικτό και δίνοντας εντολή τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Αύξηση κρουσμάτων έχει αρχίσει να παρατηρείται και στις ΗΠΑ μετά από εβδομάδες πτώσης, αν και ορισμένοι ειδικοί από τον χώρο της υγείας υποστηρίζουν πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν η ανοδική τάση θα συνεχιστεί. Ηδη οι νεκροί στις ΗΠΑ από κορωνοίό έσπασαν το φράγμα των 200.000.