search icon

Αγορές

Μεικτές τάσεις στην Ασία με το βλέμμα στα κινεζικά μάκρο

Επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας δείχνουν για τον Μάιο ευρήματα ιδιωτικής έρευνας

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στη δημοσιοποίηση ιδιωτικής έρευνας για την πορεία της μεταποίησης στην Κίνα τον μήνα Μάιο.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο  Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,21% ενώ ο  Shenzhen component ενισχύθηκε οριακά. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης  Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,86%.

Ο δείκτης της Caixin/Markit για τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Κίνα τον μήνα Μάιο, ανήλθε στις 52 μονάδες, υψηλότερα των εκτιμήσεων για 51,9 από έρευνα του Reuters. Toν Απρίλιο ο PMI ανήλθε στις 51,9 μονάδες.

Ο επίσημος μεταποιητικός PMI για τον Μάιο ανήλθε στις 51 μονάδες.

Στα υπόλοιπα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,16% ενώ ο ευρύτερος Topix κινήθηκε ανοδικά κατά 0,15%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,58%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,27%. Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της χώρας  Reserve Bank of Australia ανακοίνωσε την απόφασή της να παραμείνει σταθερή η νομισματική της πολιτική, με διατήρηση του επιτοκίου στο 0,1%.

Ο ευρύτερος MSCi για τις αγορές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,43%.

Στη ΝΑ Ασία ο  FTSE Bursa Malaysia KLCI υποχώρησε κατά σχεδόν 0,2%. Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε πρόσθετο πακέτο στήριξης ύψους 9,7 δισ. δολ. λίγες ώρες προτού επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:

Θεμιστοκλέους: Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι για τον εμβολιασμό των παιδιών (vid)

Αpple vs Epic Game: Η έναρξη μιας αβέβαιης δικαστικής διαμάχης

ΔΕΗ: Προς έκδοση δύο ομολόγων έως €100 εκατ. για τη μετοχοποίηση του 5% των φωτοβολταϊκών πάρκων

Exit mobile version