Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ώθηση έχουν λάβει το μεσημέρι τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να προχωρούν σε αγορές μετοχών περιμένοντας τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνα για το εμπόριο. Νωρίτερα, ωστόσο, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του προκάλεσαν «μούδιασμα» τεστάροντας την αισιοδοξία της αγοράς. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,5% με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ανόδου οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,60% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,75%. Αντίθετα απώλειες 0,35% εμφανίζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 1,2%, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 1% και ο PSI 20 στη Λισαβόνα 0,50%.