search icon

Αγορές

Οι ανησυχίες του Brexit κρατούν σε αρνητικό έδαφος την Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του σχεδίου της Τερέζα Μέι για το Brexit.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του σχεδίου της Τερέζα Μέι για το Brexit. Οι περισσότεροι κλάδοι του δείκτη βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,15% με τις μετοχές τροφίμων και ποτών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,5% στις 7.220 μονάδες, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,13% στις 11.540 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,5% στις 4.859 μονάδες, ο IBEX κινήθηκε με πτώση 0,16% στις 9.394 μονάδες, ενώ ο FTSE MIΒ κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα, κλείνοντας με άνοδο 0,25% στις 19.296 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα, μετά τις προβλέψεις της ΕΚΤ που κάνουν λόγο για αύξηση του δανεισμού το α’ τρίμηνο του έτους.

Η μετοχή της Lufthansa «εκτοξεύτηκε», μετά την είδηση ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση με την γερμανική Etihad Airways.

Η Reynolds American ανακοίνωσε ότι συγχωνεύεται με την British American Tobacco, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει πτώση 3,6%.

Απώλειες 1% για την Rio Tinto μετά την διατήρηση των στόχων για το 2017. 

Απώλειες 3% για την ιταλική Mediaset καθώς η πιθανή εξαγορά της από την γαλλική Vivendi τίθεται υπό αμφιβολία μετά την απόφαση των ιταλικών Αρχών ότι η εξαγορά δεν είναι «νομικά αποδεκτή».

Exit mobile version