Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αυξημένη ζήτηση χρυσού παρατηρήθηκε στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2018, εν μέσω έντονων ανησυχιών από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Shanghai Gold Exchange (SGE), η ζήτηση για κοσμήματα αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια σύγκριση, στους 144,9 τόνους.

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις, η ζήτηση ενισχύθηκε κατά 6,5%, στους 146,8 τόνους.
Οι «αναλήψεις» χρυσού από το Shanghai Gold Exchange αυξήθηκαν κατά 3,7% για την ίδια χρονική περίοδο, στους 1020 τόνους.

ch22.png

Επισημαίνεται πως η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεν έχει αναφέρει αύξηση αποθεμάτων χρυσού από τον Οκτώβριο του 2016, όταν το γουάν προστέθηκε στα νομίσματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Έκτοτε, τα αποθέματα της Τράπεζας διαμορφώνονται στους 1843 τόνους.

ch33.png

Το SGE αναφέρει σημαντικές μηνιαίες αποσύρσεις ετησίως από το 2013.
Το 2015, η SGE ανέφερε ότι είχαν αποσυρθεί 2.597 τόνοι χρυσού, επίδοση ρεκόρ και ίση με την ετήσια παγκόσμια παραγωγή εξόρυξης χρυσού.

 

chna1.png

ch444.png