Οριακές κινήσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να ανακάμπτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας αντισταθμίζοντας μέχρι ενός βαθμού τις τεράστιες απώλειες των τελευταίων ημερών.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο  Shanghai composite σημείωσε οριακή πτώση 0,03% ενώ ο Shenzhen composite υποχώρησε κατά 0,28%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 0,50%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο ιαπωνικός  Nikkei με κέρδη 1,52% ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi με κέρδη 1,09%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,08%.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές της Ασίας εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,3%.

Στην αγορά πετρελαίου, το συμβόλαιο του μπρεντ κέρδισε νωρίτερα 9% στα 22,23 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο WTI παράδοσης Ιουνίου έκανε άλμα σχεδόν 10% στα 15 δολ/βαρέλι.

Χθες το μπρεντ έκλεισε με άνοδο $1,04 ή 5,38%, στα $20,37, ενώ το WTI παράδοσης Ιουνίου σημείωσε κέρδη $2,21 ή 19,1%, στα $13,78 το βαρέλι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πάντως, η διαπραγμάτευση ήταν ιδιαίτερα ευμετάβλητη και σε κάποιο σημείο το μπρεντ έφτασε κάτω από τα 17 δολ/βαρέλι, ενώ το WTI άγγιξε και τα 10,26 δολ/βαρέλι.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομία της Νότιας Κορέας σημείωσε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 2008, καθώς κατά το α’ τρίμηνο το ΑΕΠ της υποχώρησε κατά 1,4% σε τριμηνιαία βάση , λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον Lloyd Chan, οικονομολόγο της Oxford Economics, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση
κατά το β’ τρίμηνο λόγω του πλήγματος των lockdown διεθνώς στις εξαγωγές.

Παράλληλα, όπως εξηγεί, παρά την επιβράδυνση στον αριθμό των κρουσμάτων, η εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να μειώνεται λόγω του κακού καταναλωτικού κι επιχειρηματικού κλίματος, αλλά και της αύξησης της ανεργίας.