Η PayPal θα επιτρέψει στους πελάτες της να συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η ανακοίνωση αυτή έστειλε το Bitcoin σε υψηλό 16 μηνών στα 12.854 δολάρια, όπως και στο υψηλότερο επίπεδο για το 2020 και τα 12.473 δολάρια του Αυγούστου.

Ενίσχυση σημείωσαν και τα άλλα κρυπτονομίσματα με την τιμή του Litecoin να σημειώνει άνοδο 12% και του Bitcoin Cash 8%, ενώ η μετοχή της Paypal κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να φθάνει έως τα 212,50 δολάρια, μετά από άνοδο 5,2%.

Ο Μάικ Νόβογκρατζ, επικεφαλής στην Galaxy Investment Partners, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως «τα μεγαλύτερα νέα της χρονιάς για τα κρυπτονομίσματα», προσθέτοντας ότι οι τράπεζες θα ξεκινήσουν έναν αγώνα για την εξυπηρέτηση των ψηφιακών νομισμάτων. «Έχουμε διασχίσει τον Ρουβίκωνα», συμπλήρωσε.

Παρόλα αυτά τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν συνέχεια οπαδούς.

Δύο εισηγμένες αμερικανικές εταιρείες η Square και η MicroStrategy δήλωσαν πρόσφατα ότι έχουν επενδύσει σε Bitcoin.

Η Fidelity Investments ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι λανσάρει το πρώτο της αμοιβαίο κεφάλαιο σε Bitcoin, προσθέτοντας το όνομα της εταιρείας και το αστέρι της στην κατηγορία των junk περιουσιακών στοιχείων.

Η PayPal δήλωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει τον τρόπο πληρωμής με ψηφιακά νομίσματα στο δίκτυο των 26 εκατ. εμπόρων της παγκοσμίως και σκοπεύει να την επεκτείνει σύντομα και στην πλατφόρμα Venmo.

Ο Νταν Σούλμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι «η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη, φέρνοντας μαζί της σαφή πλεονεκτήματα όσον αφορά την οικονομική ένταξη και την πρόσβαση· αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών· και την ικανότητα οι κυβερνήσεις να εκταμιεύουν χρήματα στους πολίτες γρήγορα».