Αγορές

Πετρέλαιο: Άνοδος για τέταρτη διαδοχική ημέρα

  • newsroom


Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου πρόσθεσε 19 σεντς ή 0,3% κλείνοντας στα 63,34 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης

Με κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το πετρέλαιο την Πέμπτη, αφού η εκτίμηση της ΙΕΑ ότι η αγορά ενέργειας παγκοσμίως βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) προβλέπει μάλιστα ότι η παγκόσμια ζήτηση και προσφορά πετρελαίου θα εξισορροπηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και επισημαίνει πως οι παραγωγοί “ενδέχεται τότε να χρειαστεί να αντλήσουν επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση”.

Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου πρόσθεσε 19 σεντς ή 0,3% κλείνοντας στα 63,34 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από άνοδο 4,9% την Τετάρτη και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market.

Το πετρελαίου τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 23 σεντς ή 0,4% και έκλεισε στα 66,81 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βακάκης αλλάζει (ξανά) την Jumbo – Το μοντέλο last minute delivery και οι νέες επενδύσεις

Ελαστικότητα και παραγωγικότητα το μέλλον της (τηλ)εργασίας – Αποκαλυπτική έρευνα

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά

Απόρρητο Απόρρητο