Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προχωρούν στη δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων Τραμπ μετά την πρώτη συνέντευξη τύπου του νέου Αμερικανού προέδρου.
Κέρδη 0,23% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 με τους περισσότερους κλάδους να ανακάμπτουν από το πτωτικό άνοιγμα. Νέο ρεκόρ κλεισίματος για τον FTSE 100 μετά τα στοιχεία για την βιομηχανία που έδειξαν ανάκαμψη το Νοέμβριο.
Οι τηλεπικοινωνίες ήταν σύμφωνα με τους αναλυτές ο κλάδος που ηγήθηκε των κερδών ενώ και η αυτοκινητοβιομηχανία κινήθηκε ανοδικά.
Η Volkswagen έφτασε σε προσχέδιο συμφωνίας ύψους 4,3 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο εκπομπών με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 3,39%.
Ελαφρώς ανοδικά οι υπηρεσίες μετά την έναρξη πώλησης από την γαλλική κυβέρνηση του μεριδίου της ύψους 4,1% στην Engie.
Πτώση άνω του 14% για την βρετανική Cobham, ενώ η Sainsbury ανακοίνωσε μικρή αύξηση των κερδών της για το τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 1%.
Πτώση 2,4% για την Taylor Wimpey.
Την ίδια ώρα, η Airbus έκλεισε 320 παραγγελίες τζετ τον Δεκέμβριο, πετυχαίνοντας 731 πωλήσεις συνολικά για το έτος, ξεπερνώντας την αμερικανική Boeing.
Τον Δεκέμβριο η γαλλική Airbus πούλησε 98 νέα αεροσκάφη στην Iran Air και άλλα 72 στην ινδική Go Airlines.
Άνοδος για τις τιμές του αμερικανικού αργού με τα κέρδη να περιορίζονται από την αμφιβολία αναφορικά με το αν θα τηρηθεί η συμφωνία για μείωση της παραγωγής από της χώρες του ΟΠΕΚ.
Στα 55,01 δολάρια το Brent στα 52,09 δολάρια το βαρέλι το αμερικανικό αργό.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.