Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street τη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί βελτίωσαν το επενδυτικό κλίμα και έχουν κατευνάσει τους φόβους ότι η οικονομική ύφεση είναι αναπόφευκτη.

Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλε και η ψύχραιμη αντίδραση της Κίνας σε ό,τι αφορά την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, κίνηση που ενέτεινε τις γεωπολιτικές ανησυχίες, συνεπώς και την ανησυχία των επενδυτών για κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Παράλληλα, ενισχυτικά λειτούργησαν και τα σχόλια του James Bullard (Fed St. Louis) στο CNBC, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ύφεση και ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού θα συνεχιστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άνοδο 415,83 μονάδων ή 1,28% στις 32.812 μονάδες, αφού πλησίασε τις 500 μονάδες λίγη ώρα πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 63,93 μονάδες ή 1,56% κλείνοντας στις 4.155,12 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 319 μονάδες ή 2,59%, κλείνοντας στις 12.668,16 μονάδες.

Ενισχυμένη σχεδόν κατά 10% έκλεισε η μετοχή της Paypal, μετά την ανακοίνωση των -καλύτερων από τα αναμενόμενα- αποτελεσμάτων της χθες βράδυ.

Ισχυρή άνοδο 11,76% σημείωσε η μετοχή της Robinhood, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της κατά 23%, επικαλούμενη το ασθενές οικονομικό περιβάλλον και την περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Οι μετοχές των Disney και Apple κέρδισαν πάνω από 4%, ενώ η Moderna εκτοξεύτηκε κατά 16%, μετά την ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων της. Με άνοδο 6,1% και 5,8% έκλεισαν οι Gilead και Regeneron.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Chevron και Walmart, με απώλειες 2% και 1,9% αντίστοιχα.

Στα εμπορεύματα, πτώση σχεδόν 4% καταγράφει το πετρέλαιο στα 90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έκλεισε με απώλειες 0,7% στα 1.776 δολάρια ανά ουγγιά, σπάζοντας το πενθήμερο ανοδικό σερί, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,73%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί οριακά έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0173 δολ.

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτές: Πώς επηρεάζει τις αγορές η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Gazprom: Οι κυρώσεις μπλοκάρουν την επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream (tweet)

Ευρωαγορές: Κέρδη για τους δείκτες έπειτα από δύο μέρες πτώσης – Άλμα 44% για την Avast