Ο επικεφαλής της στρατηγικής για εμπορεύματα της Saxo Bank εκτιμά ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που πείθουν ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ακομα πιο ψηλά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, προβλέποντας ένα νέο ρεκόρ στα επόμενα χρόνια.

Τα μελλοντικά συμβόλαια ήταν στα 1.772 $ ανά ουγγιά το απόγευμα της Πέμπτης, με άνοδο 0,2%.

Το θεωρούμενο ως «ασφαλές καταφύγιο» άγγιξε τα 1.807 $ ανά ουγγιά την Τετάρτη, σημειώνοντας την υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν έφτασε τα 1.819 $ ανά ουγγιά.

Η ψηλότερη τιμή εδώ και εννιά χρόνια προέκυψε μετά τα αισιόδοξα νέα για εμβόλιο Covid-19 οπυ ενίσχυσαν τις ελπίδες για ταχύτερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Ο Ούλι Χάνσεν της Saxo Bank ανέφερε σε σημερινή του αναφορά ότι ο χρυσός είχε σταθεροποιηθεί γύρω από την τιμή των 1.700 $ ανά ουγγιά. Ακολουθεί τα βίαια σκαμπανευάσματα της τιμής τον Απρίλιο, όταν τα lockdown ανά τον κόσμο ήταν στο αποκορύφωμά τους.

Παρ ‘όλα αυτά, τόνισε ότι το κίτρινο μέταλλο παραμένει το μόνο εκ των βασικών εμπορευμάτων που παρουσιάζει θετικές αποδόσεις στο 2020.

«Η ικανότητα του χρυσού να απογοητεύει αλλά τελικά να ανταμείβει τον υπομονετικό επενδυτής είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια κατά το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο Hansen στην έκθεση της Saxo Bank για τις προοπτικές του τρίτου τριμήνου .

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που πείθουν ότι ο χρυσός θα φτάσει τουλάχιστον 1.800 $ ανά ουγγιά και πάλι φέτος, με νέα ρεκόρ να ακολουθούν τα επόμενα χρόνια.

Goldman Sachs

Η αισιόδοξη πρόβλεψη της Saxo Bank έρχεται λίγες μέρες αφότου οι αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν ότι περιμένουν επίσης τις τιμές του χρυσού να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2020, επικαλούμενοι τους φόβους για την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου.

Σε ανάλυση που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουνίου, η Goldman Sachs επικαιροποίησε τις προβλέψεις για τις τιμές σε τρεις έξι και 12 μήνες σε 1800/1900/2000 $ ανά ουγγιά, αντίστοιχα.