Διευρύνουν οι ευρωαγορές τα κέρδη που χάρισε η εμπορική συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ και η αισιοδοξία για μια «νέα εποχή στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Οι επενδυτές πρόεβησαν σε αγορές, καθώς τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 3.527 μονάδες, ενώ ο Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,40% υψηλότερα, στις 392,08 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδό του από τις 14 Ιουλίου 2018.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,7%, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομαδιαία του επίδοση από την εβδομάδα έως τις 9 Μαρτίου, όταν είχε σημειώσει άνοδο 3,1%.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,40% κι έκλεισε στις 12.860,40 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,50% στις 7.701,31 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 5.511,76 μονάδες.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,42% στις 21.955,08 μονάδες.
Μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων κατέγραψε ο κλάδος πρώτων υλών, εν μέσω υποχώρησης των εμπορικών εντάσεων, αλλά και στον απόηχο ορισμένων θετικών εταιρικών ειδήσεων.
Η μετοχή της BHP Billiton ενισχύθηκε κατά 2%, καθώς η BP συμφώνησε να εξαγοράσει τα αμερικανικά assets πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας.
Τα ισχυρότερα κέρδη σημείωσε, ωστόσο, ο κλάδος τηλεπικοινωνιών, με άνοδο 2,2%, στον απόηχο ισχυρών αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της ΒΤ ενισχύθηκε σχεδόν κατά 5%, καθώς ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη.
Παράλληλα, άνοδο 12% σημείωσε η μετοχή της Carrefour, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μια αύξηση κερδών για το α’ εξάμηνο του 2018.
Άνοδο 1% κατέγραψε η μετοχή της Merck, παρά το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 12,3% στο β’ τρίμηνο του 2018, στα 1,71 δισ. δολ.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας μειώθηκαν στα 1,71 δισ. δολ. ή 63 σεντς ανά μετοχή, από 1,95 δισ. δολ. ή 71 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 1,06 δολ. ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για 1,03 δολ. ανά μετοχή.
Οι πωλήσεις του φαρμάκου κατά του καρκίνου Keytruda σχεδόν διπλασιάστηκαν, σημειώνοντας αύξηση 89,2% στα 1,67 δισ. δολ.
Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 5,4%, στα 10,47 δισ. δολ.
Στο μακροοικονομικό μέτωπο, το ΑΕΠ της Γαλλίας αναπτύχθηκε κατά 0,2% στο β’ τρίμηνο του 2018, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα των προσδοκιών, καθώς η χώρα επλήγη από απεργίες, αλλά και από την πτώση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.