Αγορές

Σε χαμηλό 8 μηνών ο χρυσός

  • newsroom


Η αύξηση των αμερικανικών ομολόγων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών από το πολύτιμο μέταλλο

Το πτωτικό σερί συνεχίζει και σήμερα Παρασκευή η τιμή του χρυσού, τερματίζοντας την εβδομάδα σε τέταρτο αρνητικό έδαφος, καθώς η αύξηση των αμερικανικών ομολόγων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών από το πολύτιμο μέταλλο.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παρέμεινε και την Παρασκευή κοντά στα υψηλά ενός και πλέον έτους, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το δολάριο.

Οι εκτιμήσεις για άνοδο του πληθωρισμού έχουν ωθήσει την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς 70 μονάδες βάσης υψηλότερα από την αρχή του έτους, διαβρώνοντας το στάτους του χρυσού ως αντιστάθμισμα του πληθωρισμού.

Το συμβόλαιο Απριλίου για τον χρυσό υποχώρησε την Παρασκευή κατά 46,60 δολάρια ή 2,6% και έκλεισε στα 1.728,80 δολάρια η ουγγιά, με την τιμή του πλέον ενεργού συμβολαίου να γράφει απώλειες 6,6% για το σύνολο του μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data. Σημειώνεται ότι το σημερινό κλείσιμο είναι το χαμηλότερο για το πολύτιμο μέταλλο από τον Ιούνιο του 2020.

Το ασήμι σημείωσε επίσης πτώση κατά 3,1% και έκλεισε στα 26,56 δολάρια η ουγγιά, γράφοντας απώλειες και σε επίπεδο μήνα, της τάξης του 1,9%, για πρώτη φορά το τελευταίο τρίμηνο.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το παλλάδιο υποχώρησε κατά 2,4% και τερμάτισε την ημέρα στις 2.343,11 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα έχασε 2% και έκλεισε στα 1.191,60 δολάρια η ουγγιά.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές τράπεζες: Αυτές είναι οι 2 μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν το 2021

Τουρκική λίρα: Τρενάκι του τρόμου για τους επενδυτές – Έχασε όλα τα κέρδη του 2021

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου για το 50% των εργαζομένων

Απόρρητο Απόρρητο