Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Υψηλότερα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα καταγράφοντας νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά ρεκόρ, χάρη στο αισιόδοξο επενδυτικό κλίμα μετά τη νίκη Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές και την άνοδο των τιμών πετρελαίου.

Το CDU κέρδισε με μεγάλη διαφορά στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, παραδοσιακού προπυργίου των Σοσιαλδημοκρατών. Στην αγορά πετρελαίου παράλληλα επικρατεί ευφορία μετά τη συμφωνία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας για επέκταση της μείωσης της παραγωγής μαύρου χρυσού ως τον Μάρτιο του 2018, ώστε να ενισχυθούν οι τιμές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος στις 395,62 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,26% στις 7.454 μονάδες, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 12.807 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 5.417 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινήθηκε με άνοδο 0,56% στις 10.957 μονάδες και ο FTSE MIB με άνοδο 0,6% στις 21.704 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγρέγραψαν οι μετοχές πρώτων υλών με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην κορυφή, μετά τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας ότι η μείωση παραγωγής πετρελαίου πρέπει να επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση αυτή και το μπρεντ διαπραγματεύτηκε στα 51,82 δολ/ βαρέλι, με άνοδο 1,93%.

Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί OMV και Tullow Oil βρέθηκαν στην κορυφή του δείκτη με άνοδο 7% και 3% αντιστοίχως,

Μεγάλοι κερδισμένοι και οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, καθώς όσες ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια επωφελήθηκαν από την παγκόσμια επίθεση που έπληξε πάνω από 200.000 χρήστες σ 150 χώρες.

Η Inside Secure ενισχύθηκε κατά 6%, ενώ η F-Secure σημείωσε άλμα άνω του 3%.

Αλλού, οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών σημείωσαν πτώση. Η Tui υποχώρησε κατά 4,7% μετά την ανακοίνωση ζημιών στα EBITDA ύψους 177 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο της πολιτικής, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει σήμερα τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας και στη συνέχεια μεταβαίνει στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Στη Βρετανία, το Κόμμα των Συνητηρτικών της πρωθυπουργού Μέι, θα εκδώσει μανιφέστο ενόψει των εθνικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.