search icon

Αγορές

Σε υψηλά τριών μηνών το πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ+

Οι αγορές περιμένουν ότι ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του θα συμφωνήσουν σε παράταση της μεγαλύτερης μείωσης παραγωγής πετρελαίου στην ιστορία

Συνεχίζουν να ενισχύονται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με τα futures του μπρεντ να ξεπερνούν τα 40 δολ/βαρέλι, λόγων των προσδοκιών ότι οι πιο ισχυροί παραγωγοί πετρελαίου θα συμφωνήσουν σε παράταση της μεγαλύτερης μείωσης παραγωγής πετρελαίου στην ιστορία.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+) αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη, κατόπιν πρότασης της Αλγερίας που έχει αυτό το διάστημα την προεδρία του ΟΠΕΚ να επισπευσθεί η αρχική ημερομηνία 9-10 Ιουνίου.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως – ή το 10% της παγκόσμιας παραγωγής. Στόχος τη; κίνησης να αυξηθούν οι τιμές που κατέρρευσαν λόγω πανδημίας.

Η μείωση της παραγωγής άρχισε την 1η Μαΐου και έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου και στη συνέχει να περιοριστεί στα 7,7 εκατ. βαρέλια/ημερησίως από τον Ιούλιο έως τα τέλη του 2020 και στα 5,8 εξκατ. Βαρέλια από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

Τα futures του μπρεντ βρέθηκαν σήμερα στα 40,33 δολ/βαρέλι, στο υψηλότερο σημείο από τις 6 Μαρτίου με άνοδο 1,9% από την αρχή της σημερινής διαπραγμάτευσης. Χθες έκανε άλμα 3%.

Τα futures του αμερικανικού αργού ήταν στα 37,76 δολ. το πρωί με άνοδο άνω του 2,5%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Μαρτίου. Χθες σημείωσε άνοδο 4%.

Exit mobile version