Αγορές

Σε νέα υψηλά οι ευρωαγορές με «καύσιμο» εταιρικά αποτελέσματα και νέα deals

  • newsroom


Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών άνοδο 0,80% στις 465,38 μονάδες καταγράφοντας ιστορικό υψηλό

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση μιας σειράς νέων deals, αλλά και των ισχυρών αποτελεσμάτων που εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης HSBC. Το κλίμα βελτιώθηκε επίσης από την ανάκαμψη των ασιατικών αγορών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών άνοδο 0,80% στις 465,38 μονάδες καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Στους βασικότερους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,82%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,89%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,89%, ο ιταλικός FTSE MIB με κέρδη 1,15% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 1,44%.

Η βρετανική εταιρεία αερομηχανικής Meggitt έκανε άλμα 59,7% στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική Parker-Hannifin θα την εξαγοράσει σε ένα deal ύψους 6,3 δισ. στερλινών.

Η HSBC κέρδισε 1,4% καθώς τα προ φόρων κέρδη της ξεπέρασε τις προσδοκίες και η τράπεζα ανακοίνωσε την καταβολή μερίσματος.

Η γαλλική ασφαλιστική Axa σημείωσε άνοδο 3,6% μετά την ανακοίνωση για αύξηση των καθαρών εσόδων της κατά 180%. Η Allianz αντιθέτως υποχώρησε κατά 2,6% καθώς οι αμερικανικές εποπτικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα στην Allianz Global Investors.

Διαβάστε ακόμη:

Self test: Για ποιους εργαζόμενους έρχονται τσουχτερά πρόστιμα και στέρηση μισθού (vid)

Καπραβέλος: Να εμβολιαστούν τα παιδιά – Μακροχρόνιες οι επιπτώσεις λοίμωξης με κορωνοϊό

e-ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ: Αναλυτικά οι πληρωμές της εβδομάδας