Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά τις νέες δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τον νέο κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε ότι το γεγονός ότι το νέο πακέτο στήριξης ύψους 900 δισ. δολαρίων «πέρασε» από το αμερικανικό Κογκρέσο είναι  «αληθινή ντροπή». Αν και δεν απείλησε να ασκήσει βέτο, απαίτησε, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες.

«Ζητώ από το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι. Ζητώ επίσης από το Κογκρέσο να διαγράψει άχρηστα και δαπανηρά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου», τόνισε ο Τραμπ. Αυτή η τελευταία εξέλιξη σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποδέσμευση των κεφαλαίων προς τους Αμερικανούς που πλήττονται σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν κέρδη με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,76%, ενώ ο Shenzhen component είχε άνοδο 0,96%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης  Hang Seng με κέρδη 0,68%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 0,96% ενώ ο ιαπωνικός  Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,33%. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε οριακή άνοδο.

Ανοδικά οι μετοχές και στην Αυστραλία με τον S&P/ASX 200 να ενισχύεται κατά 0,66%.

Ο ευρύτερος ΜSCI για τις μετοχές Ασίας – ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,59%.

Στις εταιρικές εξελίξεις, η μετοχή της νοτιοκορεατικής LG Electronics κέρδισε περί το 30% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για συμφωνία κοινοπραξίας με την καναδική εταιρεία προμήθειας ανταλλακτικών αυτοκινήτων Magna International, με στόχο την παραγωγή ανταλλακτικών για ηλεκτρικά οχήματα.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν κατά τη διάρκεια των ασιατικών συναλλαγών με τον διεθνή δείκτη για το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ να χάνει 1,44% στα 49,36 δολ/βαρέλι. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού επίσης υποχώρησε κατά 1,42% στα 46,35 δολ/βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη:

Bloomberg: H Ελλάδα είναι μία από τις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας

Το ασύλληπτο πλιάτσικο των Κουτσολιούτσων – Απάτη από το 2001 διαπιστώνει η PwC

Αντι-covid Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα, μεσημεριανό ρεβεγιόν και κυκλοφορία ως τις 10