Αγορές

Σημάδια σταθεροποίησης το πετρελαίο, σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές

  • newsroom


Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 7,5 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για συρρίκνωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια

Σημάδια σταθεροποίησης έδειξε το πετρέλαιο , με τις τιμές να δέχονται πιέσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας από τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και των θανάτων εξαιτίας του ιού, ανέσυρε εk νέου προβληματισμό για την ανάκαμψη της ζήτησης.

Η τιμή μπρεντ στο κλείσιμο της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στα 44,34 δολάρια το βαρέλι και του αργού στα 41,88 δολάρια το βαρέλι, ελάχιστα διαφοροποιημένες σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 7,5 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για συρρίκνωση κατά 2,1 εκατ. βαρέλια.

Στην αγορά υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράν η χώρα με τη 2η μεγαλύτερη παραγωγή μεταξύ των χωρών μελών του ΟΠΕΚ, δεν συγχρονίζεται με τους στόχους στο πλαίσιο της μείωσης της ημερήσιας παραγωγής.