Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήδη η πάλαι ποτέ ανερχόμενη εταιρεία WeWork, που θεωρήθηκε πρωτοπόρος στην παροχή ευέλικτων λύσεων για εργασιακούς χώρους, γιγαντώθηκαν μετά την υποβάθμιση της από τον οίκο Fitch Ratings και μάλιστα στο επίπεδο των… σκουπιδιών.

Επικαλούμενος τα προβλήματα που υπάρχουν στον ευρύτερο κλάδο και την αδυναμία της εταιρείας να συνεχίσει να λειτουργεί υπό τα νέα δεδομένα, ο Fitch μείωσε τη βαθμολογία της WeWork από το CC στο CCC-.

Είχαν προηγηθεί, εξάλλου, τα νέα απογοητευτικά στοιχεία τριμήνου για την εταιρεία και η εσπευσμένη απόφαση της να προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές, που όμως δεν φαίνεται να έπεισαν την αγορά που φαίνεται να θεωρεί σχεδόν βέβαιη την κατάρρευση της.

Η μετοχή της εταιρείας στη συνεδρίαση της Τετάρτης υποχώρησε κατά πάνω από 20%, αγγίζοντας το ευτελές ποσό των 16 σεντ. Στα επίπεδα αυτά η αξία της WeWork βρίσκεται πλέον κάτω από τα 350 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τη θεαματική κεφαλαιοποίηση των 47 δισ. δολαρίων που είχε φτάσει στο peak του κλάδου.

Διαβάστε ακόμη 

Fed: Το ανοδικό ρίσκο του πληθωρισμού οδηγεί σε επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων

Morgan Stanley: Κορυφαία επιλογή στις αναδυόμενες αγορές η Ελλάδα (vid)

Η κατάρρευση για το ρούβλι και το ρίσκο των capital controls – Το Κρεμλίνο μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ